Annons:

 

Razz poker

Razz poker är ett intressant alternativ till Texas Hold’em Poker. Många ser det som ett spel där man förlitar sig mycket på tur men det krävs faktiskt mycket skicklighet för att vinna Razz Poker.

Annons:

Razz Poker är en popular pokervariant. Man kan hitta den i de flesta online pokerrummen och ibland i flerspelsturnerningar. Razz Poker är inte lika populärt som Texas Hold’em Poker men har fortfarande en stor spelarbas så det finns alltid ett ställe för dig att spela Razz Poker online.

I Razz Poker vinner handen med minst värde. Många gör misstaget och tror att spelet är baserat på mer tur än något annat. I verkligheten kräves det faktiskt mycket skicklighet för att kunna föra ett bra spel av Razz Poker. Spelet attraherar många dåliga spelare som tror att det är lättare än Texas Hold’em Poker, så om du själv kan lära dig Razz Poker kan du du potentiellt göra mycket bra ifrån dig i online spel med riktiga pengar.

Razz Poker blev popolärt under 2004 när ESPN visade ett TV sänt event med Razz Poker i Världsserien i Poker år 2004. Vinnaren av turneringen, T.J. Cloutier lärde sig faktiskt att spela Razz Poker genom att läsa en bok på planet mot Las Vegas när han var på väg till turneringen. Det går inte förneka att Cloutiers existerande pokerbakground hjälpte honom att lära sig så snabbt men hans historia är fortfarande ett uppmuntrande exempel. Man kan alltså lära sig basreglerna för spelet väldigt snabbt.

För att lyckas i sitt Razz pokerspel krävs det mycket tålamod. Spelarna är i spelet tilldelade några hela kort (nedåtvända) och några dörr kort (uppåtvända). Detta betyder att du har en hum om handen som din motståndare ligger inne med. På grund av detta spelar psykologi en mindre roll- det är svårare att bluffa när där redan är flera kort som ligger visade på bordet. Detta betyder att Razz Poker även innebär mycket tålamod. Du måste vänta tills du har rätt hand och sen sätta in stöten- ta potterna vid rätt tillfälle hellre än att få några små vinster här och där som spelare ofta tenderar att söka i andra spel.

Annons: