Annons:

 

Sudoku

Spel » Sudoku

 

I denna spelkategori med olika sudoku får du använda din logiska och matematiska förmåga. I Sudoku ska man placera ut siffror i ett rutmönster som består av 3x3 rutor eller lådor som i sin tur består av 3x3 rutor. Siffrorna 1 till 9 fylls i så att varje vågrät rad, lodrät rad och 3x3-låda innehåller varje siffra endast en gång. Från början finns minst 17 siffror placerade i rutorna.

Välj bland sudokun i olika svårighetsgrader, både för nybörjare och vana sudokulösare! Träning ger färdighet - ju fler sudoku du klarar av desto skickligare blir du.

Det moderna Sudoku uppfanns i USA i slutet av 1970-talet och kallades från början "Number Place" (Nummer-plats). När det blev populärt i Japan på 1980-talet döptes det om till Sudoku. Ordet "Sudoku" kommer från en japansk mening som innehåller ord som börjar på "su-" och "doku-". Översatt betyder det "ensam siffra". Spelet blev populärt i Europa, först i Storbritannien, år 2005. I Sverige började Sydsvenska Dagbladet och Svenska Dagbladet samma år att publicera ett sudoku om dagen. Idag är det fortfarande ett mycket populärt spel som används i alla åldrar för att träna sin hjärna.

Sudoku Classic

Sudoku Classic

Hjälp din hjärna att förbli frisk med hjälp av klassiska Sudoku! Visa spel

Ultimate Sudoku

Ultimate Sudoku

Använd din hjärna för att klara detta populära spel Sudoku! Visa spel

Daglig Sudoku

Daglig Sudoku

Daglig Sudoku är ytterligare en version av det logikbaserade spelet! Visa spel

Annons:

sudokuBoktipset: Sudoku - 201 nya pussel

Sudoku är ett våra mest älskade tidsfördriv. I den här boken av Mattias Boström finns en mängd utmanande sudokupussel allt från lättlösta varianter till sådana som är riktigt knepiga. Gå direkt på den svårighetsnivå som passar dagsformen bäst, eller öva upp dina färdigheter gradvis genom att börja från början. Mer info och köp (annonslänk)